Pages

Tematika bloga...

Rasni Idealizam - Nasa rasa je nasa nacija.

Sunday, March 4, 2012

Deo iz eseja "USPON BELE RASISTIČKE ELITE"

Ovo je iz odličnog i korisnog eseja profesora H. A. Wilcoxa - "USPON BELE RASISTIČKE ELITE":

Bez obzira da li se radi o rasi, plemenu ili opšte o svetu, društveni poredak je vođen od strane povezanih i silnih manjina. Ovaj princip vođstva od strane nekolicine je naglašen od strane Lawrence Dennisa i dr. T. Lothrop Stoddarda:

„Svaki društveni poredak jeste esencijalno fenomen rukovodstva... Kao šeme svrhe, društveni poredak je mahom izraz složene volje dominantne klase i, kao telo dostignuća, on je u mnogome rezultat vođstva, menadzmenta, izbora, socijalnog planiranja i kontrole sprovedene od strane... manjine.“ (Dennis, Dolazeći Američki Fašizam, str. 229)

„Činjenica je da konstrukcija i destrukcija, progres i regres, evolucija i revolucija, jesu u svakom slučaju delo dinamičnih manjina. Videli smo koliko su brojčano male talentovane elite koje kreiraju i unapređuju više civilizacije...“ (Stoddard, Revolt protiv civilizacije, Scribner, New York, 1922, str.224)

Ove manjine, zvane „unutrašnje-elite“ i „spoljne-elite“ od strane Lawrence Dennisa, jesu kontrolišuće podgrupe unutar većih tela. Sukob između prvih koji drže vlast i drugih koji su bez vlasti odlučuje sudbinu većine.

Trenutno, Bele unutrašnje-elite bedno su se povile pod jevrejski-obojenim pritiskom, dok su Bele spoljne-elite, rasni idealisti i nacionalisti, potisnute i neprepoznate - ali ubrzano zadobijaju snagu neophodnu da obore svoje rivale i preuzmu punu vlast. Ovo zadobijanje moći dešava se ne samo zbog neuspeha „oficijalnog“ vođstva, već također zato što su „unutrašnji“ umnogome postali sebični i zainteresovani jedino za samo-dobrobit i očuvanje njihovih favorizovanih pozicija. Tako, „unutrašnji“ su sprečavali mnoge iz rastućeg broja Arijevskih rasista pristupu višim nagradama i privilegijama. U svojoj pohlepi i nezasitosti, unutrašnje-elite su narušile i ignorisale prirodni zakon koji diktira da očuvanje stabilnosti i izbegavanje inter-elitnog sukoba zavisi od „mudre društvene politike koja teži da napravi mesto za sve članove elite“. (Dennis, Dolazeći Ame. Fašizam, str.231) Sukob je sasvim siguran kada se, kao što je to slučaj unutar Bele rase, spoljnim-elitama poriče njihov udeo vlasti i resursa.

No comments:

Post a Comment