Pages

Tematika bloga...

Rasni Idealizam - Nasa rasa je nasa nacija.

Thursday, August 2, 2012

Biološko-politički zadaci srpskog naroda

Svest o značaju nacije za kulturu i nacionalni život tj. buđenje rasnog instikta srpskom narodu koji je od presudnog značaja za njegov opstanak. Glavni zahtev, koji proističe iz gornjeg mog shvatanja, svode se na to, da se mase srpskog naroda, kao i narodna imanja u zemlji, sačuvaju, uvećaju i dobro odneguju. Da se u narodnom, socijalnom, duhovnom, i u celokupnom kulturnom životu moralne snage, zajedništva i jedinstva narodnih masa očuvaju, kao i da se razviju sve specifičke osobine naše nacije.

Cilj narodnog kulturnog napredka nije samo u razvijanju znanja i nauke, već više u popravljanju telesnog sastava našeg antropološkog bića i oplemenjivanju narodnih duhovnih osobina. Kultura dosta zavisi od rase, ona se ne može sama od sebe razvijati, niti se može prenositi svuda i na silu, već ona zavisi od urođenih duhovnih osobina i svojstva. Rasne osobine i rasne obdarenosti koje je dala Priroda jednoj naciji, nisu podjednake kod sviju naroda. Evropska, Arijska rasa, kojoj pripada i naš narod, kao što svedoči istorija, najobdarenija je. Otuda, naš jedan od zadataka trebao bi da bude očuvanje dinarskih rasnih osobina u čistini srpske krvi. To sve treba raditi radi opstanka budućih pokoljenja. Sadašnji civilizacijski i kulturni poredak, ovaj multinacionalni i multirasni haos mora biti prekinut, radi biološkog opstanka naše srpske nacije koja može nestati poput jutarnje rose! Otuda je naš sveti zadatak, da ovo shvatanje širimo u srpskom narodu i da iz njega izvlačimo sve potrebne zaključke.

Potrebno je iskreno ispitivanje naše dinarske rasne istorije. Svako mešanje sa drugim rasama unapred označava pogoršavanje i slabljenje našeg dinarskog rasnog tipa. Savremena industrijsko-kapitalistička civilizacija utiče na narodne procese vrlo štetno, jer stvara nepovoljne i veštačke uslove života. Sve ovo vodi brzom propadanju i nestajanju kulturnih slojeva, narodnih klasa, seljačkog stanovništva, koji su osnova snage jedne nacije. Rezultati će biti kobni, degenerisanje i najzad, izumiranje. Zbog toga je naš zadatak jasan, jačanje naših dinarskih rasnih osobina! Sprečavanje rasnog kvarenja, što bi postigli putem nacionalne ekonomske i socijalne politike. Briga o izvoru narodne snage, o seoskom stanovništvu, kako u pogledu njegovog razmnožavanja, tako i u pogledu njegovog duhovnog oplemenjivanja. Zatim obustavljanje bežanja seoskog stanovništva u gradove, pomoću unutrašnje kolonizacije, pomoću dobrotvorne pomoći, pomoću dobre zemljoradničke politike. Prema građanskom stanovništvu preduzeti sledeće mere: dobrotvorna pomoć i čuvanje sirotinje u higijenskom pogledu, žestoka borba sa narkomanijom i alkoholizmom, kao borba sa materijalizmom i sa opštom trkom za novcem. Potrebna je radikalna reforma našeg industrijsko-kapitalističkog života i civilizacije. Pomaganje i povlađivanje sklapanja brakova između zdravih pojedinaca, koje su bogate porodom. Povećavanje poreza neradnicima i ljudima bez porodice koji su za to sposobni, neračunajući u to ljude koji se bave izučavanjem starina. Nacija koja prati Put života, ima Božansku sudbinu!

Autor nepoznat.
www.srpskifront.com

No comments:

Post a Comment