Pages

Tematika bloga...

Rasni Idealizam - Nasa rasa je nasa nacija.

Friday, September 16, 2011

Još malo o "kromanjonskoj temi"...

Danas, svuda po Evropi, lako mogu da se uoče kromanjonski uticaji među nekim pojedincima u populaciji. Ovo nije ništa čudno, jer je Kromanjonac bio zasebna forma bijelog čovjeka. Kromanjonci su bili dolihokefalni, sa jačim vilicama, širokim i masivnim. Nos ne toliko prominentan. Skelet robusnije građe.
Danas možemo da nađemo redukovane kromanoide, tj. ljude sa kromanjonskim osobinama.
Ima ih u svakom evropskom fenotipu, a meni su posebno zanimljivi hibridi alpinskog i nordijskog fenotipa sa kromanjonskim.

Lobanja kromanjonskog čovjeka sa nazivima kostiju i opisima.


Lobanje kromanjonaca i kromanjonski uticaji. Primjećuje se jako robusan izgled lobanje, vilica je dosta masivnija od bilo kojeg standardnog evropeidnog fenotipa.

U istoriji, Kormanjonac se kretao i po Aziji. Tu se susreo i sa protomogoloidnom rasom, kasnije Jomonska Rasa. I danas u aziji ima mongoloida sa ovim primjesama, pored mongrila sa Ainu narodom (Japan).


Jedan primjer ove mongrilizacije, glumac Ken Watanabe, skoro Kromanjoformni izgled, on ima vise Ainuid elementa, kao i progresivnijeg Paleomongolida nego inace Yakonid (Coshu).

Ainu narod se nekada davno stopio u predjelu Japana, tako da Japanci nisu "Azijati" ili mongoloidi, već mongrili - rasni mješanci.

Još jedna bitna stvar je da su Kromanjonci bukvalno očistili Evropu od Neandertalaca, koji jesu bili inferiorniji.
U prilogu (slika ispod) dato je poređenje lobanja Neandertalca i Kormanjonca, razlike drastične! Dolihokefalija u oba slučaja, ali kod neandertala je vilica izbačenija(kao kod sadašnjih negroida), kranijum suženiji, završetak nespecifičan i naravno manje prostora za sam mozak!

Nastavak uskoro...

No comments:

Post a Comment